_

img_2048

.

Crestinii poarta numele Domnului Nostru Iisus Hristos,  pastratorii dreptei credinte aflandu-l pe Dumnezeu oriunde si in orice s-ar gasi.

 

Isaia,  cap 42

5.

Asa graieste Domnul cel Atotputernic, Care a facut cerurile si le-a intins, Care a intarit pamantul si cele de pe el, Care a dat suflare poporului de pe el si duh celor ce umbla pe intinsul lui:

6.

” Indrepta-voi pe cei orbi pe drumuri pe care nu le cunosc, pe poteci nestiute ii voi povatui; intunericul il voi preface inaintea lor in lumina si povarnisurile in campii intinse. Acestea sunt fagaduintele Mele pe care le voi implini si cu vederea nu le voi trece”.

 

Isaia,  cap 43

 

1 .  Si acum asa zice Domnul, Ziditorul tau, Iacove, si Creatorul tau, Israele:

“Nu  te teme, caci   Eu  te-am  rascumparat  si  te-am  chemat  pe nume, al  Meu  esti!

2.   Daca  tu  vei  trece  prin  ape, Eu  sunt  cu  tine  si  in  valuri  tu  nu  vei  fi  inecat. Daca  vei  trece  prin  foc, nu  vei  fi  ars  si  flacarile  nu  te  vor  mistui.

3.   Ca Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Sfantul lui Israel, Mantuitorul. Eu dau Egiptul pret de rascumparare pentru tine, Etiopia si Saba in locul tau;

4.  Fiindca  tu  esti  de pret  in  ochii  Mei  si  de  cinste  si  te  iubesc; voi  da neamurile  in  locul  tau  si  popoarele  in  locul  sufletului  tau.

 

 

  1. Voi zice catre miazanoapte: “Da-Mi-i”  si  catre miazazi:  “Nu-i opri!”  Aduceti pe fiii Mei din tinuturi departate si pe fiicele Mele de la marginile pamantului;
  2. Pe toti acei care poarta numele Meu si pentru slava Mea i-am creat,  i-am zidit si i-am pregatit!
  3. Voi sunteti martorii Mei,  zice  Domnul, si Sluga pe care am ales-o,  ca sa stiti, sa credeti si sa pricepeti ca  Eu sunt:  inainte de  Mine n-a fost Dumnezeu si nici dupa Mine nu va mai fi!
  4. Eu,  Eu sunt Domnul si  nu este izbavitor afara de  Mine!

13.   Eu sunt  Dumnezeu  din vesnicie  si  aici incolo  Eu sunt! Nimeni  nu  poate  sa  iasa de  sub  puterea  Mea  si  ceea  ce  fac  Eu,  cine  poate strica?

 

  1. Nu va mai amintiti de intamplarile trecute si nu mai luati in seama lucrurile de altadata.
  2. Iata ca  Eu fac un lucru nou, el da muguri; nu-l vedeti voi oare?  Croi-voi in desert o cale, in loc uscat izvoare de apa.

25.   Eu,  Eu  sunt  Acel  Care  sterge  pacatele  tale  si  nu  isi  mai  aduce  aminte  de faradelegile  tale.

 

Isaia,  cap 44

 

  1. Asa  zise  Domnul, Regele lui Israel  si Izbavitorul sau,  Domnul  Savaot: “Eu sunt  Cel dintai si  Cel  de pe urma   si nu este alt  dumnezeu  afara de Mine!
  2. Cine este ca Mine sa vina langa Mine, sa graiasca, sa prooroceasca si sa se masoare cu Mine!  Cine a vestit de la inceput viitorul?   Ceea ce se va intampla, cine poate sa le prevesteasca?
  3. Nu  va temeti,  nici nu va spaimantati!  N-am aratat  Eu odinioara si n-am vestit, cand v-am luat pe voi de martori?  Este oare un alt dumnezeu afara de Mine?  Este un alt adapost  ca Mine?
  4. Toti  facatorii de idoli  nu sunt nimic  si cele mai alese lucrari  ale lor nu slujesc la nimic. martorii lor nu vad nimic si,  spre rusinea lor, nici nu inteleg nimic.

 

 

 

11

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s